Nové divadlo v Nitre: O nič nejde (SK) 20. 10. — 19:00 — P*AKT

*Aktivizmus, z latinského slova activus – „činný, aktívny“ aj my definujeme ako činnú účasť na verejnom dianí.

Mix divadla a improvizácie plný humoru sa stretne s divákmi generácie Alfa.

„Mojím odkazom všetkým aktivistom je pokračovať a viem, že sa to niekedy môže zdať nemožné a beznádejné – vždy to tak je – takže jednoducho musíte pokračovať, pretože ak sa budete snažiť dostatočne tvrdo a dostatočne dlho, zmeníte to.“

Greta Thunberg

Témou tejto improshow je aktivizmus. Nepôjde o žiadne veľké gestá. Oslávime aktivizmus každého dňa. Malé činy, ktoré menia svet. Naša show O nič nejde sa skladá z niekoľkých improvizačných hier, ktoré budú môcť diváci ovplyvniť priamo počas predstavenia hlasovaním na Instagrame. Napríklad môžu určiť, kto z herečiek a hercov má hrať tú ktorú postavu. Follownite @novedivadlo už teraz a pripravte sa na niečo, čo ste v Novom divadle ešte nezažili.

Inscenáciou chceme motivovať dospievajúcich ľudí od 14 rokov k aktivizmu* v tom najlepšom zmysle slova, k intenzívnemu presadzovaniu pozitívnych cieľov z presvedčenia či osobnej motivácie v rôznych oblastiach života. Cieľom je prispieť k formovaniu iniciatívnej občianskej spoločnosti, ktorá svoje vnútorné mechanizmy využije k sebahumanizácii. Cítime, že aktuálnosť tejto témy umocňuje súčasná spoločenská situácia, doznievajúca globálna pandémia a vojnový konflikt v našej blízkosti.

Na vzniku inscenácie sa podieľali: napísaním textu a réžiou Silvia Vollmann, dramaturgicky a produkčne Veronika Gabčíková, hudobnou dramaturgiou Dávid Benedek, scénografiou, kostýmami a dramaturgickou spoluprácou Daša Krištofovičová. V inscenácii uvidíte Kristiána Barana, Michelle Dzamkovú, Ivan Martinku, Ľubomíru Dušaničovú alebo Agátu Spišákovú, Luciu Korenú alebo Katarínu Petrusovú.