HEARTEFACT: Our Son (RS) + Diskusia 22. 10. — 19:00 — P*AKT

Po predstavení (21:00) prebehne diskusia: Láska a predsudky

Inscenácia je v srbštine s titulkami.

Inscenácia „Náš syn“ skúma hranice prijatia a odmietnutia. Po tom, ako mladý muž vyjaví svojej rodine svoju homosexuálnu orientáciu, rodičia sa pokúšajú zmieriť s tým, že ich syn je iný. Rodinné obedy sa menia na dramatické zvraty. Hra prekonáva tradičný divadelný rámec a ponúka intímny pohľad na problémy rodiny, ktorá sa snaží pochopiť a prijať identitu svojho syna.

Príbeh rozpráva o rodine, kde matka, otec a syn nevedeli po mnoho rokov komunikovať otvorene. Teraz, keď je syn dospelý a žije ďaleko, nádeja sa na otvorenejšiu komunikáciu. Rodičia by svojho syna radi milovali ešte viac, keby pochopili, v čom je „problém“ a prečo nie je „ako ostatní“. Je to úprimný, poetický a zároveň humorný a tragický príbeh o rodičoch, ktorí v skutočnosti nemôžu akceptovať homosexuálnu identitu svojho syna a jeho priateľa, ktorého považujú len za spolubývajúceho.
Patrik Lazić, jeden z najtalentovanejších mladých režisérov, opisuje svoju inscenáciu ako pokus o pochopenie vlastnej sexuality. Skrz autobiografické prvky a humor ponúka divákom intímny divadelný zážitok.

Režisér a autor: Patrik Lazić
Hrajú: Dragana Varagić, Aleksandar Đinđić, Amar Ćorović