Teplá vlna: Charlotte Srnčík je jednou z prvých transrodových modeliek na billboardoch

Charlotte Srnčík je modelka, influencerka, so svojou mamou, ale aj otcom robí osvetu ohľadne transrodoých ľudí. Tranzícia mohla u nej prebiehať rýchlejšie, ale mala šťastie, lebo sa vtedy ešte dostala k psychiatrovi, teraz sú dosť nedostupní. Dlho trvali aj vyšetrenia, na ich výsledky čakala rok. Odkedy sa našla a je na hormonálnej terapii, cíti sa omnoho lepšie. Matrika jej dlho robila problémy so zmenou rodného listu, v súčasnosti ho už má zmenený. Úradníci naťahovali celý proces, aj keď to mali urobiť na počkanie. Vznikol o nej dokument Ona, ktorý má už 18000 videní na youtube. V súčasnosti má priateľa a rozmýšľa nad odchodom do Prahy, chcela by sa vrátiť k tancu a pokračovať v pozitívnom influencerstve.

Kedy si uvedomila svoju rodovú identitu? Ako u nej prebiehalo sebaprijatie a tranzícia? Aké mala ťažkosti na matrike? Prečo sa rozhodla byť influencerkou a modolekou? Ako sa vysporiadava s nenávisťou?

Nový diel Teplej vlny si môžete pozrieť nižšie na YouTube alebo podcastových platformách SME, SpotifyPodBean alebo Apple Podcasts.

Teplá vlna je podcast Divadla NOMANTINELS, v ktorom sa rozprávame so zaujímavými osobnosťami a ľuďmi zo slovenskej queer komunity o ich živote, inšpiratívnych veciach, ktorými sa zaoberajú a odvahe, ktorá im pomohla prekonať predsudky okolia. Rozhovory moderuje Andrej Kuruc, Marek Hudec a Liberty Blake Simon. Epizódu sme nahrávali v lete.

Realizované s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR a Ministerstva spravodlivosti SR v rámci dotačného programu na presadzovanie, podporu a ochranu ľudských práv a slobôd a na predchádzanie všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným formám intolerancie.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Nadácia mesta Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj.