Teplá vlna: Blogy dali Michalovi Belejovi slobodu hovoriť o intímnych témach a živote geja

Bol v poisťovni, v banke, dlho sa hľadal, no aj veľa sa naučil. Michal Belej zaujal blogmi Eastern Hipster a Troška Troska, kde publikoval pod alter egami. Hoci bol nešťastný vo vzťahu, ťažkú situáciu ventiloval humorom. Anonymita mu dovolila hovoriť o živote queer ľudí, ale aj intímnych témach.

V Teplej vlne prezradil, ako pokračuje jeho osobný príbeh, ale aj projektov, ktorým sa venuje. Prácu v reklamnej agentúre mení za istú mieru neistoty na voľnej nohe, ktorá mu však dáva slobodu. V podcaste si spomína aj na to, ako mu rodičia dohadzovali rande s dievčatami s veľkými krížmi na krku. Ako ho ovplyvnilo, že vyrastal v katolíckej rodine? Ako sa darí kampaniam, ktoré zobrazujú aj život queer ľudí?

Epizódu sme nahrávali ešte v lete, pred vraždami pred barom Tepláreň.

Aktuálny diel Teplej vlny si môžete pozrieť na nižšie YouTube alebo vypočuť na podcastových platformách SME, Spotify, PodBean a Apple Podcast.

Teplá vlna je podcast Divadla NOMANTINELS, v ktorom sa rozprávame so zaujímavými osobnosťami a ľuďmi zo slovenskej queer komunity o ich živote, inšpiratívnych veciach, ktorými sa zaoberajú a odvahe, ktorá im pomohla prekonať predsudky okolia. Rozhovory moderuje Andrej Kuruc a Marek Hudec.