Teplá vlna s Liberty: Naše tváre nevidíte, lebo sa necítime v bezpečí, hovorí dvojica queer študentstva

V novom špeciálnom vydaní Teplej vlny sme sa rozprávali s dvojicou queer študentstva, ktorá otvorene hovorí o predsudkoch na školách. Moderátorka Liberty Blake Simon ich pravidelne stretáva na podujatiach QueerTimeOut Ligy za duševné zdravie. Ich príbehy nepochopenia a nebezpečia ktoré dennodenne zažívajú, vnesú slzy každému človeku, ktorý chápe že ľudia by sa mali cítiť bezpečne a sú si predovšetkým rovní. Realita je však úplne iná.

Epizóda je výnimočná aj preto, že o svojich starostiach hovoria anonymne, zoznámte sa so Celeste a Skyler: „To že naše tvare nevidíte je iba preto lebo sa na Slovensku necítime v bezpečí. Prosím zmente to,“ vravia. Čo by im pomohlo? 

Aktuálny diel Teplej vlny si môžete pozrieť nižšie na YouTube alebo podcastových platformách SME, SpotifyPodBean alebo Apple Podcasts.

Teplá vlna je podcast Divadla NOMANTINELS, v ktorom sa rozprávame so zaujímavými osobnosťami a ľuďmi zo slovenskej queer komunity o ich živote, inšpiratívnych veciach, ktorými sa zaoberajú a odvahe, ktorá im pomohla prekonať predsudky okolia. 

Realizované s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR a Ministerstva spravodlivosti SR v rámci dotačného programu na presadzovanie, podporu a ochranu ľudských práv a slobôd a na predchádzanie všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným formám intolerancie.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umeniaNadácia mesta Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj.

Foto: Jana Stankovičová