Teplá vlna: Už nežijem dva životy, vraví Radka po útoku na Tepláreň

Od teroristického útoku, počas ktorej zahynuli pred Teplárňou Juraj Vankulič a Matúš Horváth, čoskoro uplynie rok. Streľbu prežila ich kamarátka Radka Trokšiarová, ktorá sa nezľakla a odvážne hovorí o svojej identite. Malo to jeden pozitívny výsledok, už nežijem dva životy, vraví.

Ako sa jej vyrastalo v Kremnici? Ako hľadala samú seba a začala stretávať prvých ďalších queer ľudí? Ako si spomína na Juraja a Matúša a aké to je dostať sa nečakane do pozornosti médií? Prečo je pre ňu dôležité ďalej bojovať?

Nový diel Teplej vlny si môžete pozrieť nižšie na YouTube alebo podcastových platformách SMESpotifyPodBean alebo Apple Podcasts.

Teplá vlna je podcast Divadla NOMANTINELS, v ktorom sa rozprávame so zaujímavými osobnosťami a ľuďmi zo slovenskej queer komunity o ich živote, inšpiratívnych veciach, ktorými sa zaoberajú a odvahe, ktorá im pomohla prekonať predsudky okolia. Rozhovory moderuje Andrej Kuruc a Marek Hudec a Liberty Blake Simon. Epizódu sme nahrávali naživo v júli.

Realizované s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR a Ministerstva spravodlivosti SR v rámci dotačného programu na presadzovanie, podporu a ochranu ľudských práv a slobôd a na predchádzanie všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným formám intolerancie.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umeniaNadácia mesta Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj