Teplá vlna: Spisovateľ Jakub Spevák nabúrava stereotypy nielen v písaní

Nádejný queer autor vydal debutovú knihu Po funuse. Jakub Spevák  získal ocenenia v literárnych súťažiach Poviedka, Akademický Prešov a Medziriadky. V súčasnosti pracuje ako programový dramaturg a kurátor na Medzinárodnom festivale animovaných filmov Fest Anča.

V Teplej vlne prezradil aký bol jeho coming out a cesta k písaniu. Do akej mieri vo svojej tvorbe zohľadňuje queer motívy. Prezradil tiež o čom je jeho knižná prvotina. A tiež prečo rád experimentuje s rodovým prejavom a nabúrava tak zažité stereotypy, aj v rámci rôznych vystúpení a drag queen shows.

Epizódu sme nahrávali ešte v lete, pred vraždami pred barom Tepláreň. Nový diel Teplej vlny si môžete pozrieť na YouTube alebo na podcastových platformách SME, PodBean, Spotify a Apple Podcasts.

Teplá vlna je podcast Divadla NOMANTINELS, v ktorom sa rozprávame so zaujímavými osobnosťami a ľuďmi zo slovenskej queer komunity o ich živote, inšpiratívnych veciach, ktorými sa zaoberajú a odvahe, ktorá im pomohla prekonať predsudky okolia. Rozhovory moderuje Andrej Kuruc a Marek Hudec.

Foto: Jakub Kováč