Teplá vlna (špeciál): Duchovný Martin Kováč o inkluzívnom posolstve vianočného príbehu

V špeciálnom vydaní Teplej vlny sa v spolupráci so spoločenstvom SIGNUM – Dúhoví kresťania zaoberáme spojeniu viery a inakosti. V treťom rozhovore tohto špeciálneho vydania sme privítali Martina Kováča, ktorý je jedným z mála aktívnych ľudí v cirkevnej službe na Slovensku, ktorí sa otvorene venujú duchovnej pastorácii osôb menšinovej sexuálnej orientácie či rodovej identity.

Ako duchovný pre Starokatolícku delegatúru Utrechtskej únie na Slovensku vedie pravidelné bohoslužby v Bratislave a Trnave, angažuje sa v miestnej politike a pracuje aj na projekte Staré Lýceum, ktoré dúfame bude novým domovom pre dúhových kresťanov v Bratislave. Martin je zanietený bojovník za otvorenú a inkluzívnu spoločnosť a popri tom všetkom spolu s manželkou vychováva syna v Trnave.

V rozhovore nám Martin prezradí niečo o svojej osobnej ceste viery a aj o jeho motivácii pracovať pre podporu LGBT+ osôb. V predvianočnom období plnom odkazov na tradície si budeme môcť vypočuť aj jeho povzbudivé slová skúseného duchovného a tak možno zakúsiť, ako by mohlo vyzerať skutočne inkluzívne posolstvo vianočného príbehu narodenia Ježiša Krista.

Rozhovor viedol Miro Maťavka, jeden z dobrovoľníkov v SIGNUM – Dúhoví kresťania. Špeciálne vydanie Teplej vlny si môžete vypočuť na podcastových platformách PodBeanSpotify alebo Apple Podcasts.