Teplá vlna s Liberty: Mladý transrodový muž Damián hovorí, ako prekonal neprijatie v rodine

V novej špeciálnej epizóde podcastu Teplá vlna sa modelka Liberty Blake Simon rozprávala s mladým transrodovým človekom Damiánom, ktorý nedávno vypomáhal na Filmovom festivale inakosti. Damián vyrastal v bigotnej veriacej rodine, ktorá sa mu otočila chrbtom potom ako o sebe povedal, kým naozaj je. Jeho srdce napriek tomu žiari láskou a pochopením.

“Vytváram okolo seba taký svet aký som potreboval keď som bol malý,” vraví Damián a podrobnejšie opisuje zmeny vo svojom živote, ktoré zažil po comingoute.

Nový diel Teplej vlny si môžete pozrieť nižšie na YouTube alebo podcastových platformách SME, SpotifyPodBean alebo Apple Podcasts.

Teplá vlna je podcast Divadla NOMANTINELS, v ktorom sa rozprávame so zaujímavými osobnosťami a ľuďmi zo slovenskej queer komunity o ich živote, inšpiratívnych veciach, ktorými sa zaoberajú a odvahe, ktorá im pomohla prekonať predsudky okolia. 

Realizované s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR a Ministerstva spravodlivosti SR v rámci dotačného programu na presadzovanie, podporu a ochranu ľudských práv a slobôd a na predchádzanie všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným formám intolerancie.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umeniaNadácia mesta Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj.

Foto: Jana Stankovičová