Teplá vlna s Liberty: Ester vytvára nové bezpečné miesto pre LGBTI+ ľudí

V novej špeciálnej epizóde podcastu Teplá vlna sa modelka Liberty Blake Simon rozprávala s Ester, ktorá v spolupráci s Ligou za duševné zdravie organizuje týždenné stretnutia pre mládež z kvír komunity, kde dáva pocit bezpečia tým, čo ho stratili. Ich súčasťou sú stretnutia s odborníkmi, otvorené diskusie a hry. Táto aktivita ju napĺňa aj preto, že okolo nej vzniká nová komunita a nové bezpečné miesto pre LGBTI+ ľudí. 

„Na Slovensku ostať nechcem. Kým som ale tu, rozhodla som sa vytvárať bezpečné miesto, ktoré som ja sama postrádala,” vraví Ester. Aké Slovensko by si želala pre seba a svojich kamarátov, kamarátky? 

Aktuálny diel Teplej vlny si môžete pozrieť nižšie na YouTube alebo podcastových platformách SMESpotifyPodBean alebo Apple Podcasts.

Teplá vlna je podcast Divadla NOMANTINELS, v ktorom sa rozprávame so zaujímavými osobnosťami a ľuďmi zo slovenskej queer komunity o ich živote, inšpiratívnych veciach, ktorými sa zaoberajú a odvahe, ktorá im pomohla prekonať predsudky okolia. 

Realizované s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR a Ministerstva spravodlivosti SR v rámci dotačného programu na presadzovanie, podporu a ochranu ľudských práv a slobôd a na predchádzanie všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným formám intolerancie.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umeniaNadácia mesta Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj.

Foto: Jana Stankovičová