Teplá vlna: Ani v Amerike Fero Kuminiak nedostal rozhrešenie v spovednici

Bol vychovaný v katolíckej rodine, vieru však začal silno prežívať až na vysokej škole. V mladosti odišiel za prácou do USA, kde ho prekvapila otvorenosť, s akou sa v spoločnosti hovorilo o homosexuálnych osobách. Pocítil však aj neprijatie.

Po návrate na Slovensko zažil kultúrny šok. Vďaka jednej z diskusií na Filmovom festivale inakosti spoznal queer kresťanov. Dostal sa do komunity dúhových veriacich, kde našiel nové známosti, prijatie a duchovnú podporu. V súčasnosti pôsobí vo farskej rade Starokatolíckej cirkvi Utrechtskej únie v Bratislave

Ako vníma dôležitosť cirkevnej príslušnosti? Čo sa u ľudí musí zmeniť, aby prijímali inakosť? Čo radí LGBTI+ veriacim, aby dokázali nájsť šťastie a pochopenie? Rozhovor s Ferom moderoval Miroslav Maťavka zo spoločenstva SIGNUM – Dúhoví kresťania.

Nový diel Teplej vlny si môžete pozrieť nižšie na YouTube alebo podcastových platformách SMESpotifyPodBean alebo Apple Podcasts.

Teplá vlna je podcast Divadla NOMANTINELS, v ktorom sa rozprávame so zaujímavými osobnosťami a ľuďmi zo slovenskej queer komunity o ich živote, inšpiratívnych veciach, ktorými sa zaoberajú a odvahe, ktorá im pomohla prekonať predsudky okolia. Rozhovory moderuje Andrej Kuruc, Marek Hudec, Miroslav Maťavka a Liberty Blake Simon.

Realizované s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR a Ministerstva spravodlivosti SR v rámci dotačného programu na presadzovanie, podporu a ochranu ľudských práv a slobôd a na predchádzanie všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným formám intolerancie.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umeniaNadácia mesta Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj.