Teplá vlna: B-Complex si spomína na uvedomovanie si rodovej identity v dobe bez internetu

Rýchlo si uvedomila, že keby sa mala stále prispôsobovať tomu, čo v nej iní chceli vidieť, nikdy by nebola sama sebou. Keď Matia Lenická pred pár rokmi urobila verejný coming-out, vzala tým vietor z plachiet mnohým jej hejterom.

Úspešná producentka, DJka a komentátorka denníka SME hovorí o svojich začiatkoch, vyrastaní, postupnom uvedomovaní si svojej rodovej identity a ako na B-Complex reagovali promotéri v rôznych kútoch Slovenska. Komentuje aj spoločenskú situáciu, zdá sa jej, že neustále potrebujeme nejakých nepriateľov. Maďari, Rómovia, migranti, LGBTI+ ľudia. Najbližšie mimozemšťania?

Epizódu sme nahrávali ešte v lete, pred vraždami pred barom Tepláreň, no Matiine myšlienky sú aktuálne aj teraz.

Nový diel Teplej vlny si môžete pozrieť nižšie na YouTube alebo podcastových platformách SME, Spotify, PodBean alebo Apple Podcasts.

Teplá vlna je podcast Divadla NOMANTINELS, v ktorom sa rozprávame so zaujímavými osobnosťami a ľuďmi zo slovenskej queer komunity o ich živote, inšpiratívnych veciach, ktorými sa zaoberajú a odvahe, ktorá im pomohla prekonať predsudky okolia. Rozhovory moderuje Andrej Kuruc a Marek Hudec.

Foto: Jakub Kováč