Teplá vlna s Andrejom: Moderátor Marián Žáry Kukelka opisuje svoj svadobný deň s manželom 

So svojím manželom sa zobrali v Hainburgu po desiatich rokoch známosti. Moderátor Marián Žáry Kukelka spomína na to, aké bolo vyrastať ako gej na Slovensku, ako na jeho coming out reagovali blízki. Tiež rozpráva o tom, ako sa spoznali s manželom, že mali zásnuby na Devíne a aký bol ich svadobný deň aj s rodinou v Hainburgu. V rozhovore sa dozviete aj ako k nemu pristupovali na matrike na Slovensku, keď si chcel zmeniť meno, ale aj ako média rozprávajú o gejských pároch. 

Tiež priblížil, prečo pre neho bolo dôležité uzavrieť manželstvo, napriek tomu, že na Slovensku neplatí a odporúča to aj iným párom. Ide pre neho o dôležitý symbol a záväzok, ktorí by mali možnosť mať v páre ľudia bez rozdielu sexuálnej orientácie aj na Slovensku. Predpovedá tiež, kedy sa to na Slovensku podarí. 

Aktuálny diel Teplej vlny si môžete pozrieť nižšie na YouTube alebo podcastových platformách SME, SpotifyPodBean alebo Apple Podcasts.

Teplá vlna je podcast Divadla NOMANTINELS, v ktorom sa rozprávame so zaujímavými osobnosťami a ľuďmi zo slovenskej queer komunity o ich živote, inšpiratívnych veciach, ktorými sa zaoberajú a odvahe, ktorá im pomohla prekonať predsudky okolia.

Financované zo zdrojov Európskej únie z programu „Citizens, Equality and Value Programme.“ Podcast podporil aj Fond na podporu umeniaBratislavský samosprávny kraj a Nadácia mesta Bratislavy. Partnerom podcastu je denník SME.

Foto: Jakub Kováč