Teplá vlna s Marekom: Pred rokom sa policajt David Púchovský vyuatoval na Pride. Ako mu to zmenilo život?

Vystúpenie Davida Púchovského patrilo na minuloročnom Pride k najsilnejším. Vyautoval sa ako vôbec prvý člen policajného zboru v našej krajine. Prešiel rok, zmenila sa politická situácia a on musel tiež zmeniť prácu. 

Podieľal sa na spravovaní facebookových stránok Polícia Slovenskej republiky a Hoaxy a podvody. Ako sa mu pracovalo so sociálnou sieťou, ktorá sa postupne radikalizovala a aké bolo reagovať na nenávistné prejavy? David hovorí aj o štúdiu žurnalistiky a práci v bulvárnom denníku, o ktorej aj vydal knihu. Teraz chystá novú. 

Nový diel Teplej vlny si môžete pozrieť nižšie na YouTube alebo podcastových platformách SME, SpotifyPodBean alebo Apple Podcasts.

Teplá vlna je podcast Divadla NOMANTINELS, v ktorom sa rozprávame so zaujímavými osobnosťami a ľuďmi zo slovenskej queer komunity o ich živote, inšpiratívnych veciach, ktorými sa zaoberajú a odvahe, ktorá im pomohla prekonať predsudky okolia.

Financované zo zdrojov Európskej únie z programu „Citizens, Equality and Value Programme.“ Podcast podporil aj Fond na podporu umeniaBratislavský samosprávny kraj a Nadácia mesta Bratislavy. Partnerom podcastu je denník SME.

Foto: Jakub Kováč